2011.01.05.
01:45

Írta: Larfleeze

Amit nem tanítanak az iskolában... remélem: EZO Tv

"Hosszas" unszolásra végül én is csatlakoztam a bloghoz. Első bejegyzésemben, egyből egyik kedvenc témámmal, a szélhámosokkal jövendőmondókkal szeretnék foglalkozni. Szerencsére adja magát az alkalom (még mindig ébren vagyok és az aktuális MMORTS-m szervere éppen haldoklik), az egyre népszerűbb (sajnos nem kell idézőjelbe tennem) EZO Tv formájában. Ennek elemzésén keresztül szeretnék rámutatni a módszerek gyengeségeire. Azt még nem tudom, hogy a maihoz hasonlóan, a műsor követése utáni azonalli kritika, esetleg pár naponta készült összefoglaló lesz-e a jobb módszer. A kapkodás miatt az esetleges hejesírási hibákért előre is szeretnék elnézést kérni, szinte biztos, hogy nincs kedvem utólag javítgatni.

Kezdődik
Gabi vezeti a műsort. Aktuális jósunk Klári, a tisztánlátó. A műsorvezető csaj máris belekezdett a kötelező ismételgető szövegbe. Klári magyar kártyából jósol, valószínű ultizás közben vette észre "kivételes tehetségét".

Első telefon
Szerelmi kapcsolat, Anyagiak... A szerelmi kapcsolatnak vége lehet 3 héten belül, mert a férfi fél a felősségtől. Az év második felében jobb lesz, mint az elsőben. Mindezt név, vagy bármiféle személyes adat nélkül, mindössze kisugárzásra, akarom mondani kártyából.

Szegény napfogyatkozást is belekeverik az energiákba.

Második tel
Edit szeretné tudni, mit hoz a 2011, boldogság, egészség, család, saját maga.
2011 a pénz éve, vagyis lesz bevétel és kiadás is (ezt szószerint idézem). A boldogság szempontjából a telefonáló személyisége a meghatározó, de van egy pletykás barátnő, velejobb lenne hanyagolni a kapcsolatot. A családban található fiatal pár jó lenne, ha elmulasztaná az utazását, mert baj lehet.

Harmadik tel
Jutka kíváncsi, miért siklott ki az élete, családi egészség, jövő. A kártya is megmodja, hogy kisiklott az élete, de ez a telefonáló hibája, ráadásul a lakókörnyezet is lehúzza. Végén Klári egy mindenki a maga szerencséjének kovácsa bölcsességel búcsúzik.

Negyedik tel
Norbi 2011-et szeretné megtudni. Norbi lapjai nagyon jók. Párkapcsolat maximálisan megerősödik. Babavárás a nyár vége felé, vagy a terhesség bekövetkezése, ezen kicsit kapkodva lépünk át. Költözés, ami anyagilag megrendít, de jó energiájú helyre költöznek, a környezet is jó. Norbinak máris jól néz ki 2011, de a rossz dolgokra is számítania kell majd.

Sok a szabad jós, szerintem most mindenkit felsorolt Gabi. Pihennek az ujjaim kicsit.
A jó dolgoknak örülni kell, a rosszakra viszont így könnyen fel lehet készülni, így mindenképpen megéri (csak nehogy felboruljon a téridő-konténer)

Ötödik tel
Ismeretlen úr két kérdéssel. Egy éves új kapcsolat, ki kell elemezni, másik kérdés anyagiak, hagyatéki eljárás és a vállalkozás alakulása. Klári örül a konkrét kérdéseknek. A hölgyet el kell felejteni, a csaj csak a pénzére bukik. Az úrnak jó a megérző kézsége. Év vége felé úgyis jön egy új kapcsolat. A hagyatéki eljárás jövő év elejéig is elhúzódhat a megegyezés, a vállalkozás októberig stagnál, aztán fellendül.

Gabi felsorolja a kérdéseket amire a jós válaszolhat, mint mindig a jóslás most is csak eldöntendő kérdésre tud keretes választ adni. Delphoi óta nem sokat finomodott a módszer.
Klári megtudja mondani, hogy amire gondolok az sikerül-e, ez így nagyon diszkrét, de szerintem nem is túl könnyen ellenőrizhető.
Na mi van, senki nem telefonál?

Hatodik tel
Szilvia (64). Párkapcsolat, költözés, munkahely. A lapok szerint ősz óta sok a bosszúság. Túl sok felé szeretne teljesíteni, de ez megterhelő, amúgy jók a döntései, de lazítson. A költözés csak év vége felé lesz sikeres. A párkapcsolatban meg kell beszélni a hovatovábbot, mert két különböző vélemény áll szemben egymással ("Férfi és nő hogyan érthetnék meg egymást. Hisz mind a kettő mást akar, a férfi nőt, a nő férfit." - Karinthy Frigyes)

Azt hiszem soha nem fogom elfelejteni, hogy Szlovákiából is hívható, annyiszor hallottam ma Gabitól. Elköszönés, majd véget ér ez a kapkodó, new age-es parádé.

Összegzés:
Azt hiszem ma egy visszafogottabb műsorban volt részünk, semmi titokzatos pénzenergiák küldése kollektív tömegeknek, az jövendölések nem voltak túl egyértelműek, úgyhogy emiatt senki nem fogja feltenni minden vagyonát ruletten a pirosra, megteszik azt saját hülyeségük miatt az emberek, a költözéshez adott tanácsokat viszont veszélyesnek tartom. Végezetül szerencsére a kártya most is mindig megerősítette a kérdések feltétele után lenémított telefonálók helyzetét, azért remélem a második telefonáló nem vonja felelősségre pletykás barátnőjét.  A kérdés viszont bennem megmaradt, hogy ilyen összetett problémák és 32 kártyalapból véletlenszerűen kiosztott lapok között miféle összefüggés létezhet.

 

Klári EZO Tv harci tulajdonságai

  • Fegyver: tisztánlátó, magyar kártya (az 32 lap, ha jól emlékszem)
  • Dizájnosság(1-3): 1 (semmi extra, vártam, hogy feltűnik egy energiaküldő kis sz*r)
  • Kóklerség(1-10): 6 (átlagos volt, nem lódított nagyot szakmájához képest, kevés komlex választ adott, kedvesen köszönt, de +1 mert mégiscsak a tv-ben hülyíti az embereket)
  • Jövőbelátás: 6 hónap (átlag) / 13 hónap (max)
  • Különleges képesség: Gondolatban feltett kérdésre is válaszol (2 szintű tulajdonság)
  • Félóra alatt telefonálók száma: 6

    *='obo'

 

Búcsúzóul
Remélem nem voltam túl kegyetlen, feltételezem ők csak megélhetési kóklerek, nehezen tudom megfékezni/megítélni cinizmusomat, ráadásul a média mai állása szerint meg kell tanulni, úgy gúnyolni, hogy közben dícsér az ember. Néha majd még jelentkezem. Inkább maradok a mai formánál, talán később a rögtönzött poénok is sikerülnek majd, és legalább gyakorlom a gyorsgépelést. Amúgy a Karinthy idézet csak átolvasáskor jutott eszembe, amiatt nem szabad dícsérni.
Végezetül egy megfontolandó bölcsesség 900 év távlatából:
"Boszorkányok márpedig nincsenek" - Könyves Kálmán

1 komment

Címkék: nem iskola ezo tv jó( )sok ezo kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://namind1.blog.hu/api/trackback/id/tr662561549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása