2011.01.10.
03:16

Írta: Larfleeze

Mindennapi EZO Tv, de azért nem minden nap

Kis lazításkánt lejegyzek egy EZO Tv-s epizódot, a félórás változatot megerőltetés nélkül tudom követni. A mai adás későre csúszott, biztos kevesebben fognak telefonálni...


Kezdődik:
Ákos vezeti a műsort. Napsugár (továbbiakban Ns), aki jósnő, úgy látom tarot kártyát használ. Ákos kicsit beszélteti Mirát, ő is stúdióban van, akiket állóképen mutatogatnak, gondolom csak otthon ülnek a székükben és várják a hívásokat.
A mai nap a pálmalevél jegyében fog telni. Szent szerzetes emberek 2500 évvel ezelőtt írták őket (hindu szerzetesek jóslatai, akit érdekel nézzen utána a pálmaleveles jóslatoknak). Napsugár megmondja kinek van pálmalevele. Amúgy maja tarot használ, szerintem az csak 2012-ig működőképes.
Sok ma bennük a jókedv, pedig még egy hívás sem érkezett. Ákos nem tudja kimondani, hogy évezred. Jaj ne, majdnem elfelejtettem, hogy Ákos folyton kiemeli, hogy ne szégyeljünk az anyagiakról kérdezni. Napsugár a tibeti tál segítségével megynyitja az univerzum energiát, szerintem csak megkondította.
Megakad a fülem, hogy az egyik boldogságkutató szabad (Amúgy pontosan mit csinál egy boldogságkutató?)

Első tel
Női telefonáló. Leendő párkapcsolat kérdése. Ez egy fontos kérdés. Kártya szerint egyedül érzi magát a hívó. Két hónapon belül megismerhet egy férfit, de az még nincs felkészülve. Nincs pálmalevél.

Második tel
Ildikó (születési dátumokatt sorol, sajátját és fiáét). Egyből pálmalevélre kérdez, Ildikónak van, fiának még nem érdemes keresni a következő 3 évben. Semmi különleges 2011-re.

Alig akad hívó (kedvez nekem ez a tempó a filler részekhez). Ákos szerint csak is nyerhetünk a hívással (most van időm kijavítani: csak is nyerhetnénk a hívással, ha működne a jövendőmondás). Már véget is ért a fele. (Amúgy hogyhogy később már érdemes lesz keresni a pálmaleveleket? Közben megírják a jóslatokat 2500 évvel ezelőtt?)

Harmadik tel
Anikó (57), visszatérő Ns-hez. Legkisebb gyermekének van pálmalvele, Anikónak jövőre lesz, elsőszülött lányának később érdemea keresnie. Extra maja prófécia: nehéz csillagzat, nem könnyű döntéseket kell hozni.

Használja ki Napsugár tudását, mondja Ákos, ami szerinte közkincs, csak pénzbe kerül. Hatalmas "MIT HOZ ÖNNEK 2011?' felirat virít a képernyőn. Ákos mindjárt kér maga is jóslást, annyira ajánlgatja a nézőknek, de gondolom nincs most nála 475 forint/perc.
Majd szinte lehordja a hallgatóságot, hogy nem érdekli őket a jövő, pedig Napsugár tudása közkincs, elérhető, kihasználható (azért számomra kérdéses, hogy egy betelefonálós jósműsorban, ki használja ki a másikat, vagy írjam inkább, hogy ki használja ki a másik elkeseredettségét és tudatlanságát). Ákos kezd kifogyni a szóból, egyre hosszabb hatásszüneteket tart, aztán eszébe jut, hogy felsorolhatja a többi jós nevét is.

Negyedik tel
Anna (79). Saját és menye egészsége érdekli. Izület, vérkeringés problémás, gyógyszert kell rá szedni, menyének meg kell látogatni, egy nőgyógyászt (lám miket észre nem vesz a maja tarot).

Bármit lehet kérdezni tabuk nélkül. Na már csak műsoron kívül egy félóráig, mert véget is értünk.

Összegzés:
Nem tudom, hogy a mai kevés telefonáló a nagyon kései időpontnak, vagy a kevésbé hiteles előadásmódnak tudható be. Mindenképpen meg kell jegyeznem, ez volt az eddigi legeklektikusabb adás, amit láttam: A hippi nevű Napsugár maja kártyából jósolt, és azt is megmondta van-e az embereknek hindu pálmalevél-jóslatuk. Biztosra veszem a maja városállamok nem omlanak össze, ha maguknak is megjósolták volna, hogy van-e Indiában félretéve pár száraz pálmalevél. Megmondom őszintén, nekem Ákos műsorvezetői stílusa kevésbé tetszik, mint Gabié, lehet ez csak azért van, mert Gabi nő.

 

 

Napsugár EZO Tv harci tulajdonságai

  • Fegyver: maja tarot
  • Dizájnosság(1-3): 3 (maja kártya, hindu pálmalevél jóslat, tibeti univerzum nyitogató tál)
  • Kóklerség(1-10): 7 (sajnos nem tudom megmondani mi lett volna több telefonálóval, de szerintem nem használta ki rendesen az eszközeiben rejlő lehetőségeket)
  • Jövőbelátás: 3 évre előre látja, lesz-e a telefonálónak pálmalevél-jóslata
  • Különleges képesség: 3 évre előre látja, lesz-e a telefonálónak pálmalevél-jóslata
  • Félóra alatt telefonálók száma: 4

 

Szólj hozzá!

Címkék: nem iskola ezo tv jó( )sok ezo kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://namind1.blog.hu/api/trackback/id/tr22573183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása